неделя, 9 септември 2012 г.

Гранитогрес



Що е гранитогес?
Всеобщо заблуждение е, че гранитогрес и камък са едно и също и, че всеки полиран камъм е мрамор. Разликата между гранита и мрамора е повече от огромна.
Мрамора се обработва много лесно, поради факта, че е монолитна и мека карбонатна скала. Той много лесно се полира, шлайфа и податлив на други обработки. Поради своята ниска твърдост и плътност, мрамора е подходяш само за закрити помещения, защото не е устойчив на атмосферни влияния. На него могат да му въздействат неблагоприятно, резки температурни разлики, да образува корозии от атмосверните влияния и така натаък. Ето тук е и най – голямата разлика на гранита и мрамора.
Гранита от който се прави гранитогрес, е с по – голяма плътност, малко по – труден за обработка, но пък много по – устойчив от мрамора. Мрамора е по – богат на цветни краски, а гранита символизира здравина. Затова гранитогрес се препоръчва за полагане навън и открити части на сградите.

Гранита, се добива от зърнена скала, оттам идва и  името му ( на латински granum означава зърно)
гранитогесТой се образува от кристализацията на магмата, дълбоко в земната кора.
В гранита има много минерали, които го правят едновременно здрав и придават красив външен вид. Това са: фелшпат, слюда, кварц и др.
Със своята здравина гранита е предпочитан строителен материал за настилки, фасади и фасадни елементи.
Гранита има плътност около 2700кг/м3, и около 150 – 250Мпа якост на натиск и натоварване.
Гранита е изключително устойчив на стареене. Полиран гранит, може да запази своя блясък стотици години, дори и хилядолетия. Практически, гранита е вечен.
Интересен факт е, че гранит има в неизчерпаеми количества и никога няма да изпитаме липса на гранит и гранитогрес, а също така и цената няма да му стане прекалено висока.
Гранита има разнообразна цветова гама, но най – вече в сивите тонове, зелен гранит, червен и перлено розов.

1 коментар:

  1. How to Make Money on a Sports Betting Account - Work
    Some sports bettors, however, have to bet 바카라사이트 on how many money they will 메리트카지노총판 win. Many bettors also make money using these หาเงินออนไลน์ techniques:

    ОтговорИзтриване